Merhaba

Yaşadıkça birikti, yaşadıkça birikti, doldu, taştı. Ben de tüm bunları yazdım. Bu sefer de yazdıklarım birikti, doldu, taştı. Taştıkça paylaşmayı çare gördüm. Benim çarem okuyuculara dert olur mu bilmem ama yıllardır yazılanların hepsi burada. Biraz siyasi, biraz felsefi, biraz da insani. Bir hayli de Zeynep'ten.


Afiyet olsun








3 Ocak 2012 Salı

2012 ve Marduk Sıkıntısı (3.1.2012)

Maya Takvimine göre bu yıl dünyanın sonu. Hesaplanan tarih ise 21.12.2012 olarak duyuruldu. 2000’li yıllara girdiğimizden beri hakkında birçok şey yazıldı, çizildi, belgeseller yapıldı, filmleri çekildi falan filan. İnanan da var inanmayan da.
Açıkçası inansak da inanmasak da zaten dünyanın sonunu anlamak ve beklemek için Maya’larla uğraşmaya, beyin akıtmaya gerek yok. Biraz ıkınsak, sıkınsak zaten dünyanın sonunu biz de pıt diye getirecek kadar duyarsız ve aymazız.
Günümüzün şişmiş nüfus ülkeleri (Çin, Hindistan, Endonezya, Afrika Boynuzu, Pakistan vs.) bu hızla üremeye devam ettiği sürece 2012 olmasa bile 2062’de zaten yokuz. Fal açmaya gerek yok. Bu üremesi engellenemeyen acayip kitle için kimse kılını kıpırdatmıyor, ülkelerarası bir program uygulanmıyor, amip gibi çoğalıyorlar. Ne yapalım, çoğaldıkça da hastalıklardan, bakımsızlıktan, doğal felaketlerden daha fazla etkilenip acınası bir şekilde de yok oluyorlar. DOĞA bu! Dengesini bozan unsurları yok etmek ve yarattığı ideal düzene devinmek onun görevi! Çok acı ama gerçek bu.
Öte yandan dünya üzerinde insandan başka nüfusu şuursuzca artan başka canlı da yok! Buna da dikkat edelim lütfen.
Şimdi başka bir fantaziye geçeceğim. Komplo teorilerini oldum olası eğlenceli bulmuşumdur. Aslında satranç gibi kafa jimnastiği yaptıran güzel şeylerdir bunlar, zeka egzersizi yaptırır adama, bol bol beyin çalıştırılır. Beş on boyutlu küpsel alıştırmalar yaparak cin olursunuz. Bu cinlik mevzusu nedeniyle bu tip filmleri de severek izler ve filmin sonuna kadar kafa yaparım en güzelinden. Cin’im ya, cin cin zaman geçiririm.

2011’i uğurlarken bir film koydular televizyona, ben de denk geldim izledim.
Efendim bu film 2012 felaketi üzerine kurgulanmış, 2009’da başlayan çalışmalar sonucu felaket günü geldiğinde insanlık adına yapılanın ne denli ulvi bir şey olduğunu ve sonucunu işlemiş. Sonuç mu? Sonuç; İNSANI’ın insanlığının tamamıyla sona erdiği diye özetlenebilir.
Amerikalılar (e tabii başkası olamaz, mukaddes insanlar ya) 9 tane gemi yapıyorlar. Bunlar modern zamanın Nuh’un Gemisi. Yalnız bu gemilere bilet satılıyor, koltuk 1.000.000.000 euro. Hani 2012 de dünya ortadan kalkacak ya, o tarihe kadar topladıkları paraları bütün deliklerine tıkacaklar herhalde! Ne büyük saçmalık.
Yine bu gemide geleceği kurmak adına yararlı olacak biliminsanları ve insan neslini sürdürmek adına sağlıklı, güçlü, genç nüfuslar yerine kimler var biliyor musunuz? Dünyanın (o da G8’lerin) devlet başkanları, askerleri (anlayacağınız dünyayı kurar kurmaz hemen savaşa başlıyoruz haberiniz olsun), yaşları 60’ın üzerinde ne kadar moruk takımı varsa hepsi. İngiltere Kraliçesi iki köpeği ile gemide. Kadın 86 yaşında, hayatta kalarak herhalde dört çocuk daha yapacak ya da hayatta kalarak kurulacak yeni dünyanın baş sömüreni olmak için ölmemeye devam edecek. Yarım akıllı çocukları, gelinleri ve torunları ile kalan kaynakları da kemirmeye devam edecek şirine!
Gemilerin başında birer patron var ama patronların patronu Amerikalı haliyle, ayrıca doldurulan halk kitlesinin %85’i de obez Amerikalılardan ibaret. Lütfen 3-5 zenci, 3-5 Asyalı var şükürler olsun. Rusların ise bütün mafyası gemilerde! Ne bir Iraklı, ne bir Kürt, ne bir Somalili, ne Moğol, ne Eskimo, ne Perulu ne de Anadolu kökenli toplumlar, Türkler, Ermeniler, Türkmenler, Rumlar, Gürcüler, Lazlar, Acarlar, Kırgızlar, Osetler J… hiçbiri yok. Düşünün yahu hiç değilse ilaçlık bir Maya kökenli alsanız şu gemilere! Yok oğlu Yok.
Artık sürdüremiyorum, zira safsatanın bile ayrımcı, ırkçı, emperyalist, kapitalist, iğrenç hali beni kilitledi. Gemiler dolusu saçmalık sonraki hayata intikal etmek üzere hazır hale getirildi filmde ve yeni çağlara yelken açtı. O çağlara açılan” zihinsel yelken” üzerindeki lekeler; ırkçılık, sömürgecilik, vahşet, savaş, kin hepsi eksiksiz mevcuttu!
Marduk felaketi kitlesel bir yokedişi getirecekse ve geleceği kurmak üzere insan organizmaları toplanacaksa, zihinleri temiz olanları seçin ne olur. Korkunç fikirleri yanlarında götürmesinler yalvarıyorum. Dünyanın sonu gelirken hala kendiniz için çalışmayın a salaklar. Ne zaman İNSAN olacaksınız ey sömürgenler? İnsanlık sizden utanıyor ve gelmiyor… basın gidin!
İmza: Gemiye binmeyip de kalanlar!
Zeynep Sağlam

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder